برگزاری مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس پایان‌نامه

۲۵ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۸:۰۶ کد : ۴۵۶۵ اخبار و رویدادها
برگزاری مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس پایان‌نامه

با حضور دکتر سعید قاضی مغربی ریاست واحد، مهندس سهراب امینی مدیر مرکز توسعه فناوری ماشین‌های الکتریکی پیشرفته پژوهشگاه نیرو، اعضای هیات رئیسه، استادان، کارکنان و دانشجویان واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، مراسم افتتاحیه نخستین همایش کنفرانس پایان‌نامه‌های دانشکده مهندسی برق در سالن خوارزمی این واحد دانشگاهی برگزار گردید.

در ابتدا دکتر سعید قاضی مغربی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این همایش گفت: کنفرانس پایان‌نامه‌های دانشکده مهندسی برق برای نخستین بار در سطح دانشگاه‌های آزاد اسلامی برگزار می‌شود که کاری نو و قابل تقدیر است. وی با اشاره به این مطلب که دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری به یک دانشگاه حل مساله تبدیل شده و هدف حل مشکلی از مشکلات کشور است اظهار کرد: تمام تلاش بنده و همکارانم در راستای این است که حداکثر ظرف مدت دو سال به یک دانشگاه برند تبدیل شویم به گونه‌ای که دانش‌آموزان و دانشجویان در هنگام انتخاب رشته بین دانشگاه‌های دولتی و این واحد دانشگاهی مردد باشند.

قاضی مغربی افزود: انگیزه افراد برای ورود به دانشگاه و دریافت مدرک به دو دلیل می‌باشد؛ یا شاغلانی هستند که برای ارتقای شغلی خود نیاز به مدرک دارند و یا افرادی که برای برای یافتن شغلی در شأن و مناسب احتیاج به مدرک آکادمیک دارند. اما هر دو گروه باید به این موضوع که هزینه و زمان خود را صرف می‌کنند تا مدرکی را دریافت نمایند، توجه کنند پس چه بسا بهتر آن است که بعنوان قشر تحصیل کرده نیازی از نیازهای جامعه را برطرف سازند.

رئیس واحد یادگار امام (ره) شهرری گفت: اگر پروژه‌ها و پایان‌نامه‌ها کاربردی باشند و دانشجو با مراجعه به اجتماع و صنعت بتواند مشکلی را مرتفع سازد علاوه بر اینکه با ادبیات و ساختار یک سازمان در هنگام ورود به آن آشنا می‌شود یک تجربه و رزومه کاری نیز بدست می‌آورد.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه واحد یادگار امام (ره) شهرری بعنوان قطب شبکه‌های ارتباطی و حمل و نقل انتخاب شده است گفت: از دانشجویان درخواست دارم تا حد امکان پروژه‌های خود را به این سمت سوق دهند، چرا که اعتبار بخشیدن به این دانشگاه در واقع اعتبار بخشیدن به مدرک تحصیلی خود است.

در ادامه دکتر امیر احمری‌نژاد رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) شهرری، گفت: برای اولین بار در مجموعه‌ دانشگاه­‌های آزاد اسلامی کشور، کنفرانسی از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی این دانشکده به صورت تخصصی برگزار می‌شود. این کنفرانس با هدف ارتقاء دستاوردهای پژوهشی دانشکده مهندسی برق، ارائه متمرکز آن به عموم دانشجویان و فعالان صنعت و با حضور تمامی افراد مشتاق آشنایی با حوزه‌های پژوهشی دانشکده برگزار می­‌گردد.

دکتر احمری‌نژاد اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری این کنفرانس، بالا بردن سطح کیفی یافته­‌های پژوهشی و اطلاع‌­رسانی فراگیر است. از مزایای برگزاری این کنفرانس می‌توان به امکان ارائه بهتر، جامع‌تر و با جهت­‌دهی مناسب‌تر این دست­اوردها اشاره کرد.

رئیس دانشکده مهندسی برق با بیان این مطلب که جلسات دفاع از شاخص­‌های اصلی در معرفی سطح کیفی و پژوهشی دانشکده چه از دیدگاه علمی و چه از منظر تربیت نیروی متخصص و کارآمد در سطح تحصیلات تکمیلی می‌باشد گفت:  با توجه به اینکه اکنون دانشگاه‌ها در گذار از نسل دوم به سوم (تولید نیروی کارآفرین) هستند، مهمترین امر، جهت­‌دهی هدفمند دانشکده در این خصوص می‌باشد. بنابراین برگزاری چنین کنفرانسی می‌تواند ضمن افزایش ظرفیت نوآوری و ایجاد محیطی مناسب در رشد و بهره­‌وری فضای پژوهشی، عامل همفکری اعضای هیأت علمی دانشکده و فعالان صنعتی شده که به نوبه خود سبب ایجاد تغییرات نوین در تعریف پایان‌نامه‌­ها و نیز طرح‌های پژوهشی در راستای حرکت دانشگاه در مسیر تولید نیروی انسانی کارآفرین خواهد شد.

وی بیان کرد: کنفرانس پایان‌نامه در دانشگاه‌های معتبر دنیا دارای سابقه‌ای طولانی است. از جمله دانشگاه‌های معتبری چون هاروارد، مریلند آمریکا و تورنتو کانادا.

در ادامه جناب آقای مهندس امینی در ارتباط با نحوه حمایت‌ پژوهشگاه نیرو از پایان‌نامه‌های دانشجویان و طرح‌های تحقیقاتی اعضای هیئت علمی مطالبی را بیان کردند و مراحل اجرایی این امر را تشریح نمودند. همچنین در ادامه سرکار خانم دکتر خدابخشی کارگاهی را تحت عنوان مهارت‌های سخنرانی علمی برای دانشجویان ارائه نمودند و در ارتباط با نحوه ارائه مطالب، مقالات و دستاوردهای پژوهشی در کنفرانس‌های بین‌المللی نکات مفیدی را مطرح نمودند.

گفتنی است اولین دوره دفاع متمرکز از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد در ایران، در شهریور ۱۳۹۶ در دانشکده مهندسی برق دانشگاه تهران برگزار شده است. برگزاری این کنفرانس برای بار دوم در کشور و برای بار اول در سطح دانشگاه آزاد اسلامی، در واحد یادگار امام شهرری در ۲۴ الی ۲۶ بهمن‌ ماه ۱۳۹۶ برگزار می‌گردد.

( ۱ )

نظر شما :